Många frågetecken kring psykologmordet

Mordet på den kvinnliga psykolog som påträffades död i skogen mellan Övergran och Ekolsund nära gamla E 18 förbryllar polisen.

I eftermiddag och imorgon eftermiddag finns poliser på plats där fram till kl 17, för att ta emot iakttagelser från allmänheten. Och en del tips har redan kommit in berättar Ulf Göranzon, presstalesman vid Stockholmspolisen, som ansvarar för utredningen:

-Det är några som har hört av sig som vi ska höra igen. men något avgörande på något sätt det har vi inte, så fortfarande så är det väldigt intressant om människor som har gjort iakktagelser i övergran som hör av sig till oss så att vi får komma i kontakt med dem

Enligt tidningsuppgifter ska hon ha utsatts för våld med vasst föremål, men Ulf Göranzon vill varken bekräfta eller dementera det.

- Att det är ett mord är för oss det viktiga i det här läget tillvägagångssättet och orsaken till mordet det har vi ingen uppfattning om i för närvarande. Det har vi för lite kunskap om.

Kvinnans handväska och pengar hittades intill henne, men fortfarande är det alltså oklart när hon mördades och om hon mördades i skogen vid Övergran eller nån annastans. Den obuktion som ska göras vid medicinalverkets rättsmedicinska avdelning i Uppsala imorron väntas ge svar på både när och hur mordet utfördes. Ett preliminärt svar väntas imorgon, men den slutgiltiga analysen kan ta flera veckor.

Mordutredarna väntar också fortfarande på svar från Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping på prov från den fläck man fann i hennes bil, och på partiklar från fyndplatsen vid Övergran som också har skickats dit. Omkring 25 poliser deltar i arbetet, med att ta emot och undersöka tips, och fortsätta att kartlägga och förhöra personer som hon varit i kontakt med genom jobbet och privat.

Hon sågs sista gången i livet vid tvåtiden onsdagen den 18:e augusti. Man utesluter inte att det varit möjligt för en person att hinna röva bort henne någon gång efter kl 2 och sen mörda henne och dumpa kroppen vid Övergran och därefter hinna till Nynäshamn till 16.30. Alltså på två och en halv timme alltså.

Den rättsmedicinska undersökningen väntas kunna svara på när och hur mordet ägde rum, men då återstår fortfarande de avgörande frågorna, varför och av vem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista