Kommunanställda i Uppsala vet inte var de ska jobba om några veckor

Ett femtiotal anställda inom äldreomsorgen i Uppsala har fortfarande inte fått besked om var de ska jobba efter omorganisationen, trots att det är mindre än en månad kvar tills deras avdelningar på Kronparken flyttas.

Två av dem som väntar på besked är Anna Pettersson och Åsa Norén.

- Man har ont i magen, man mår psykiskt dåligt och man känner sig överkörd.

-Det känns ju som att jag är bara ett problem som de måste lösa.

De äldre på avdelning 128 A på Kronparksgården har precis ätit färdigt lunchen, Anna Pettersson ska själv äta på 20 minuter. Om mindre än en månad kommer hon och Åsa Norén att jobba någon annanstans i kommunen - men än vet de alltså inte var. Och det är de inte ensamma om. 1 oktober flyttas flera avdelningar på Kronparken till Svartbäcksgården och en byter inriktning, runt 200 fast anställda får byta arbetsplats.

För många har det varit en orolig sommar - och för ett femtiotal så är det enda besked de fått ett brev hem om att det fortfarande inte är klart var i kommunen de ska jobba. Åsa Norén och Anna Pettersson är oroliga för att hamna på en arbetsplats de inte passar på, för att tacka nej till platsen är som att säga upp sig, och de är besvikna på att ingen verkar bry sig om hur de mår.

Magnus Johannesson, chef för äldreomsorgen på produktionssidan - säger att orsaken till att beskeden dröjer är att det tagit tid att få grepp om var alla lediga tjänster finns:

- Målsättningen är att alla ska ha fått besked under september månad, men jag kan inte lämna några garantier.

- Men då kan det betyda att folk kan få besked efter det att deras arbetsplats har flyttatt?

- Då måste vi hitta temporära lösningar, säger Magnus Johannesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista