Tierpsbageri flyttar till Malmköping

Gamla Pricks bageri i Tierp, som nu heter Switsbake, ska läggas ner efter ett sextiotal år. Det är nu helt klart. En del av de anställda kommer att erbjudas att flytta med till fabriken i Malmköping.

Bageriet i Tierp har under åren hetat allt från Pricks till Skogaholms, Cerealia och nu sedan årsskiftet, SwitsBake. Men nu är det alltså slut. Switsbake har gått back med miljonbelopp hittills i år.

Enligt vd Tommy Hellström har konkurrensen, framför allt österifrån, hårdnat och bageriet kan inte sälja allt det producerar. I juni fick personalen veta att bageriet föreslogs läggas ner och nu är det slutliga beslutet fattat. Produktionen i Tierp flyttas till ett annat av SwitsBakes bagerier, i Malmköping.

Astrid Boström, som är klubbordförande för fackförbundet Svenska Livs säger att stämningen varit dålig under hela sommaren när alla väntat på besked. Nedläggningen blir först till årsskiftet, men hon tror inte att alla vill vara kvar så länge.

12 av de 26 anställda kommer att erbjudas att flytta med till Malmköping, men Astrid Boström tror inte att intresset är så stort eftersom de anställda ställer sig frågan hur länge företaget kommer att finnas kvar i Malmköping. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista