Kvinnlig bilist mejade ned fem

En kvinnlig bilist mejade ner fem personer längs Vaksalagatan strax före klockan tio igår kväll. Under färden krockande hon även med en annan bil och fällde ett trafikljus innan bilen rännde rätt in i en husvägg vid Salagatan. Det kan vara sjukdom som ligger bakom vansinnesfärden. Christer Nordström är presstalesman vid Uppsalapolisen.

- Det var fem personer som blev påkörda, och de fördes till Akademiska sjukhuset, säger Christer Nordström.

De fem skadade är alla kvinnor i 20-års åldern. En av dem har svåra livshotande skador enligt Akademiska sjukhuset -och hon opererades under natten.

Ytterligare en kvinna är svårt skadad och hon kommer opereras senare idag. Tillståndet är allvarligt med stabilt för en 19-åring och två kvinnor med lindriga skador har fått lämna sjukhuset.

Det var strax efter korsningen Vaksalagatan/Botvidsgatan som den kvinnliga föraren körde på två kvinnor på en cykel. Vid Väderkvarnsgatan rammades en annan personbil - där föraren klarade sig.

Bilen fortsatte upp på trottoaren vid affärshuset Kvarnen och körde ner en trafikljusstolpe på sin väg innan ytterligare tre personer blev påkörda en efter en. Färden slutade först när bilen rännde rätt in i en husvägg vid korsningen Salagatan/Vaksalagatan.

Den 49-åriga kvinnliga föraren, blev även hon lindrigt skadad. Enligt uppgift har kvinnan själv inga minnesbilder av olyckan. Vad som ligger bakom vansinnesfärden vet polisen inte säkert än:

- Det finns ingen misstanke om onykterhet, och vi tror att det kan handla om ett sjukdomsfal, säger Christer Nordström.

Vid olyckan vad det många människor som befann sig i närheten av Vaksalatorg - och polisen kommer nu att förhöra flera vittnen:

- Det är ett antal personer som hört av sig till oss, och de kommer att förhöras under dagen, och sen får vi se i detalj vad som möjligen kan ha inträffat på platsen, säger Christer Nordström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".