Sprickor och fukt i skolor

Det dåliga underhållet på skolorna i Uppsala kommun börjar nu märkas. På Björkvallsskolan i Björklinge är det sprickor och fuktskador i taket och dålig ventilation. Och i hemkunskaps-salen bor det möss. Karin Bergman är hemkunskapslärare på Björkvallsskolan:

Berit Eriksson som är skolvärd på Björkvallsskolan är kritisk mot det bristande underhållet. Listan kan göras lång på saker som personal och elever upplever som jobbiga. Både lärare och elever tycker också att det är dålig ventilation i skolan, och då blir det svårt attkoncentrera sig, säger Patrik Klingberg. 

Många skolor i Uppsala kommun har lika dålig standard som Björkvallsskolan, eftersom de inte har underhållits ordentligt. Fastighetskontoret hade begärt 70 miljoner kronor extra för att bland annat kunnat rusta upp skolorna. Men kommunfullmäktige beslutade nyligen att fastighetskontoret inte ska få några extra pengar att rusta för.

Reporter Anders.konigsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".