Musikskolan i Enköping flyttar

Musikskolan i Enköping kommer att flyttas från de lokaler på kyrkogatan där de finns nu. Det beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott idag. Bengt Wahlberg, kommunalråd i Enköping berättar vad förslager innebär.

Musikskolan delas av gymnasiets estetiska program å den kommunala musik ådansskolan. I december förra året var arbetsmiljöverket på musikskolan och eftersom bullernivån då var så hög så var skolan tvungen att ordna hörselskydd för elever å lärare.

De hade också synpunkter på att det inte finns nåt uppehållsrum för elever, inte nåt lärarrum och de är också för trångt i musikskolan och det gör att ventilationen inte räcker till.

När de gjorde en ytterligare kontroll i mars i år fanns problemen kvar och arbetsmiljöverket beslutade då att Enköpings kommun kommer att få böta 1 miljon om de inte har gjort ett åtgärdsprogram som ska vara klart den 15 september.  Nu har alltså kommunsstyrelsens arbetsutskott beslutat att verksamheten ska flyttas från de lokaler de har idag..

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista