Städning och barnpassning ska förmedlas via nätet

I dagarna startar en ny internetförmedling för hjälp i hemmet och Uppsala är testkommun. Hemsidan är till för vanliga människor som behöver t.ex. barnpassning eller få sina fönster putsade. Redan nu har många arbetsvilliga anmält sig, och en av dom är Liv Thelander.

-När jag fick det i postlådan så tänkte jag; det där kan man väl prova, säger Liv Thelander som nappade på förslaget att lägga ut en annons på hemsidan.

Just nu har 150 personer och företag anmält intresse. De arbetssökande betalar för att lägga ut en annons på hemsidan där tanken är att man ska kunna knyta kontakter i sin närhet, gärna i kvarteret. Det kan vara barnpassning, trädgårsskötsel, bakning, hundpassning eller andra typer av tjänster.

Göran Gustafsson och Johan Bäckman kom på idén eftersom de själva hade behov av extrahjälp som hårt arbetande föräldrar. De menar att marknaden för den här typen av tjänster redan finns -bara inte på internet.

Annonserna kommer att kontrolleras noga och tas bort om det verkar oseriöst, men däremot anser sig inte företaget ha möjlighet att kontrollera själva avtalen. Det man erbjuder är information om vilka regler som man ska rätta sig efter.

-Jag tycker det är roligt att baka, jag tycker om djur och barn. Samtidigt tycker jag om att vara hemma, det är ju en bra kombination, säger Liv Thelander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".