Fler veterinärer till Ultuna

Veterinärmedicinska fakulteten vid Ultuna i Uppsala bör få fler platser på grundutbildningen. Det föreslås i en utredning som presenterades på Sveriges Lantbruksuniversitet idag.
Den veterinärmedicinska fakulteten vid SLU i Uppsala har de senaste åren gått back ekonomiskt. Oron har varit stor för hur man ska kunna klara utbildningen på sikt. Förra året tillsattes därför en extern grupp med uppgift att se över vilka förändringar som krävs för att fakulteten ska ligga i fronlinjen när det gäller utbildning av veterinärer och djurmedicin. Istället för att banta verksamheten, föreslås nu en rejäl satsning. Bland annat ska utbildningen utökas med 15 nya platser på grundutbildningen. De årliga forskningsanslagen bör ökas med 15 miljoner, enligt utredningen. Det finns också förslag på att slå ihop de 15 institutionerna till 6 enheter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".