Förvirring i Gamla Uppsala

Gamla Uppsala kommundelsnämnd backar nu när det gäller tidigare föreslagna besparingsåtgärder och behåller dagbarnvårdarna. Samtidigt går borgerliga nämndledamöter ut och inkompetensförklarar nämndens ledning.
Dagbarnvårdarna i Gamla Uppsala kommundel får alltså vara kvar, men får fler barn att ta hand om, och förskolornas öppettider förblir oförändrade. Det verkar vara klart efter gårdagens sammanträde i Gamla Uppsala kommundelsnämnd, där tidigare sparförslag alltså skrotades. Men i övrigt är förvirringen stor i nämnden, och det finns olika uppgifter om vad som egentligen har beslutats. De borgerliga ledamöterna är mycket kritiska till majoritetens sätt att bedriva arbetet. Vice ordförande i nämnden, moderaternas Liv Hahne, har begärt att kommunstyrelsen ska ta över nämndens uppgifter eftersom majoriteten inte är kompetent nog...
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista