Dämpad stämning i Munkholmen

1:42 min

Två bröder, fyra och åtta år gamla, hittades i går eftermiddag döda på Munkholmen i Sigtuna. En familjemedlem hade tidigare under dagen gripits misstänkt för att ha mördat dem. Boende på Munkholmen som Upplandsnytt träffade på måndagskvällen var tagna av det inträffade.

– Det är ju fruktansvärt det som har hänt. Det tar ju hårt på en i och med att det sker runt knuten. Då blir det mer påtagligt, tycker jag, säger en man vi träffar.

Vid strandkanten på Munkholmen i Sigtuna kvittar fåglarna och solen glittrar i vattnet. Kanske vill någon som bor här ta en båttur i kväll. Det är många som har båt här, det är över huvud taget en mycket välmående holme med stora, fina hus och välskötta gräsmattor. Men ljudet av fågelkvitter avbryts ständigt av en helikopter som cirkulerar runt Munkholmen, en påminnelse om vad som hänt här under det senaste dygnet.

– Om det är familjemedlemmar som har varit inblandade så är det en tragedi. Jag har ingen aning om det är mina grannar, men vem det än är så är det en tragedi. När man själv har så små barn så känns det ju hemskt, säger en pappa.

Pojkarna blev fyra respektive åtta år, och en familjemedlem har gripits misstänkt för att ha mördat dem. Bilden av en familjetragedi tornar upp sig, en bild som är svår att få ihop med Munkholmens glittrande vatten och välklippta gräsmattor.

– De har vuxit upp här i området, och det har alltid känts tryggt här, som en liten idyll. Jag förstår ju att det ligger en familjetragedi bakom det här, det kan hända var som helst, säger en kvinna.

Polisen är mycket förtegen om vad som hänt. Under kvällen var krisarbetet i full gång i Sigtuna kommun.

– Rektor för skolan kontaktar sin personal för att förberedda dem för att möta barnen i skolan. Vi har ju förberedda rutiner för hur man ska hantera barn som förolyckas. Det handlar om att möta barnens oro och frågor, men också ge den information som kan ges runt det inträffade, säger Eva Hamberg, trygghetschef på Sigtuna kommun.