Knivsta kan slippa skattehöjning

Det blir kanske ingen skattehöjning i Knivsta nästa år.

Budgetuppgörelsen mellan regeringenoch samarbetspartierna innebär enlligt miljöpartiet att Knivsta får åtta miljoner extra från staten nästa år - och det kan få stora konsekvenser för hur det blir med skatten i Knivsta säger moderate kommunalrådet Göran Nilsson.

Budgetöverenskommelsen mellan regeringen, vänsterpartiet och miljöpartiet innebär mer pengar till kommuner och landsting. Enligt miljöpartiets riksdagsledamot och förhandlare Åsa Domeij så innebär det här för Knivstas del runt 8 miljoner kronor mer nästa år än i år.

Och åtta miljoner kronor det är precis lika mycket som den skattehöjning på 55 öre som Knivstas borgerliga partier och miljöpartiet föreslagit skulle ge.

Kommunalrådet Göran Nilsson säger att han nu vill få bekräftat att det här verkligen är nya pengar - han menar att regeringen tidigare lovat ut samma pengar flera gånger– men om det är det så kan det påverka hur stor skattehöjningen blir och till och med göra att det inte blir någon alls.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista