Mamman nekar till brott

1:45 min

Den 30-åriga kvinna som misstänks ha mördat sina två söner i Sigtuna nekar till brott. Det säger hennes advokat till Upplandsnytt. Kvinnan är anhållen sen igår och hittills har bara ett kort förhör hållits med henne.

– Vi kommer att hålla förhör med kvinnan under veckan och detsamma gäller obduktionen, den kommer att ske under veckan, mer kan vi tyvärr inte gå ut med, säger Norrortspolisens presstalesman Stefan Marcopoulos.

Det var igår vid lunchtid som de både döda pojkarna, 4 och 8 år gamla hittades i vattnet vid Munkholmen i Sigtuna. På land hittade polisen deras kläder. Pojkarnas mamma, en 30-årig kvinna, greps redan tidigare på dagen misstänkt för att ha mördat barnen. Den yngste pojkens pappa ska ha varit den som anmält att barnen försvunnit på söndagskvällen. Pappan var inte boende tillsammans med kvinnan och barnen, som enligt folkbokföringen bodde i en lägenhet i Sigtuna. Och mamman hade ensam vårdnad om barnen.

Enligt Lola Svensson, ordföranden i individ- och familjeomsorgsnämnden har familjen inte haft någon kontakt med sociala myndigheter. Och varken hos socialtjänsten eller förskolan har haft några misstankar om att barnen riskerat att fara illa säger hon.

Den 30-åriga kvinnans advokat Eva Möller har träffat sin klient och säger att kvinnan nekar till brott. I går hölls ett kort delgivningsförhör med kvinnan men idag har inget förhör hållits. Advokaten vill inte säga om kvinnan lämnat någon annan förklaring till hur barnen mist sina liv.

Norrortspolisen har hört flera vittnen och är intresserad av att komma i kontakt med fler. Det säger presstalesmannen Stefan Marcopoulos.
– Vi hör ju kontinuerligt vittnen som hör av sig men vi är intresserade av fler vitten som varit i närheten av brottsplatsen särskilt mellan klockan 18 och 24 (i söndags), säger han.