Flaggstång rasade över lekborg

Flaggstången rasade rakt över lekplatsen vid Stenhammarsskolan i Uppsala och knäcktes mitt itu. Som tur var hände det här i söndags kväll när inga barn fanns i lekborgen, som flaggstången rasade över.

Olle Olsson var ute på promenad med sin flickvän vid halv ett i söndags. De gick förbi Stenhammarsskolan.

- När vi gick förbi såg vi i ögonvrån att det var något vitt som ramlade ner, så hörde vi ett brak och så var det flaggstången som hade ramlat ner på en liten lekborg. Det var en väldig tur att det inte var några barn där.

På bakgården till Stenhammarsskolan ligger flaggstången knäckt rakt över lekborgen i gult och rött med en liten rutschkana på. Flaggstångsknoppen har krossats i fallet och skärvorna ligger i gruset.

På dagarna leker barn från förskolan och skolan här, men eftersom olyckan hände i söndags kväll fanns ingen i närheten. Själva klätterställningen har inte skadats, däremot har flaggstången brutits av på mitten.

Rolf Sahlqvist på fastighetskontoret i Uppsala förvaltar just Stenhammarsskolan, och han säger att idag så finns det inget sätt att hitta såna här fel hos flaggstänger.

- Det är väl ingen som har bedömt att det här ska kunna inträffa.

Inom en månad så ska man försöka komma fram till en metod för hur man ska kontrollera flaggstänger i kommunen. Om det visar sig att det finns en risk för att fler ska rasa så byter man ut alla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".