Nämndledning bemöter protester

- Jag tycker det är tråkigt att dom inte har kontaktat mig, jag hade ingen aning om det här. Så bemöter Kerstin Westman, ordförande i Vattholma kommundelsnämnd, den senaste tidens protester och hot om skolstrejk.
I mitten av veckan kom beskedet att Vattholma kommundelsnämnd måste spara sammanlagt 4,4 miljoner kronor. På Ärentunaskolan skulle det leda till att fem tjänster skulle försvinna och därmed drabba undervisningen hårt. Föräldraföreningen FUSK (föräldrar ungdomar skola och kommun) gick då ut och sa att de tänkte hålla sina barn hemma, helt enkelt strejka, om förslagen gick igenom. På tisdag har de kallat till krismöte i skolan dit de bjudit in politikerna, men Kerstin Westman är osäker på om hon kommer eftersom hon inte fått någon inbjudan. Men hon är öppen för en dialog och säger fortsättningsvis att hon kan tänka sig förändringar i besparingsförslagen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista