Fuktskadat dagis tvingar barnen vara ute

På grund av fuktskador tvingas Ulleråkers förskola stänga två avdelningar i drygt två månader. Renoveringen är redan igång och lokalfrågan har lösts bland annat genom att barnen måste var mer ute.

Men trots att kommunen vetat om problemet i ett par veckor har föräldrarna fått mycket knapphändig information om vad som varit på gång, och hur verksamheten ska skötas under tiden. Boel Källsmyr fick till exempel veta att hennes barns avdelning skulle stängas genom en lapp på dörren...

-Det stod att verksamheten under 10 veckor framåt skulle bedrivas som ett utedagis.

Ja det var så Boel Källsmyr uppfattade situationen och att helt byta inriktning på verksamheten tyckte hon inte verkade bra, men det var svårt att få någon utförligare information om situationen eller chans att påverka hur lokalfrågan skulle lösas.

- Vi har inte fått någon information någonstans i processen, vare sig från förskolans ledning eller från kommunen, säger Boel Källsmyr.

Fuktskadan upptäcktes för ett par veckor sen och renoveringen av den första avdelningen startade i slutet av förrra veckan. Från början var det tänkt att man skulle ta en avdelning i taget och att en barack som står kvar sen tidigare skulle användas som tillfällig lokal, säger områdeschef Monica Tägtström -Libeck. Men i veckan beslutade fastighetskontoret att åtgärda båda avdelningarna samtidigt och lösningen blev då att båda barngrupperna skulle samsas om baracken och för att det skulle fungera skulle barnen vara ute under större del av dagen.

Monica Tägtström -Libeck förnekar att det någonsin skulle varit tal om ett rent utedagis men medger att informationen varit otydlig och att föräldrarna hade kunnat informerats i tidigare skede.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".