Bostäder i Granebergsskogen

Många har protesterat mot byggplanerna i den populära skogen i Sunnersta. Men nu vill Uppsala kommun ändå bygga i den norra halvan av skogen.
Flera hundra privatpersoner, organisationer och företag har yttrat sig om kommunens byggplaner. Uppsalas översiktsplan presenterades första gången i höstas. Här kan man se vilka områden i stan som ska bevaras eller bebyggas. Tjänstemännen har nu gått igenom alla yttranden och arbetat fram ett nytt förslag. Något som förändrats i den nya planen är utbyggnaden i Granergsskogen. Enligt det förslag som gäller nu ska det bara byggas i den norra halvan skogen. I den del som ligger längst från Mälaren. Andra områden där byggplanerna fick mycket kritik var Gränby Backe och Fyrisvallens kolonilottsområde. Men där ändrar sig inte kommunen. Däremot stryker man bygggplanerna i hagarna vid centrum i Sävja på grund av den stora kritiken. Förslagen i den nya planen har ännu inte presenterats för politikerna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".