Hårt straff för Valsta-Syrianska

- Det är katastrof, så kommenterar Suleyman Messo, sportchef i Märstaklubben, Svenska fotbollförbundets dom. 40 000 kronor och tre poängs avdrag blir slutnotan för det uppmärksammade bråket under division två matchen förra helgen.

Det var i samband med en hemmamatch mot Väsby som en grupp åskådare plötsligt sprang ut på fotbollsplanen och slog ner domaren, efter missnöje med ett domslut.

Svenska fotbollförbundet har nu beslutat att Valsta/Syrianska får tre poängs avdrag och 40 000 kronor i böter för händelsen.

-Det är en massa, massa pengar för oss. Vi har tänkt skicka ungarna på vissa turneringar och så, då kanske vi får dra ner på det, säger Suleyman Messo. Böterna får vi, det accepterar vi. Men inte poängavdraget.

Klubben ska överklaga beslutet till riksidrottsnämnden. Tre poängs avdrag betyder mycket nu i slutstriden i toppen av tabellen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".