Östhammarsbor positiva till sommargästskatt

Förslaget att kommuner ska få beskatta de sommargäster som bor stora delar av året i kommunen är bra. Det tycker många av de Öshammarsbor som Upplandnsytt talat med.

Förslaget att sommargästerna i Östhammar, som bor stora delar av året i komunen , ska betala skatt kommer från centerpartisten Rigmor Stenmark. Hon menar att det är rimligt att betala skatt i både den kommunen man är skriven i OCH den kommunen man vistas i stora delar av sommaren i Och förslaget verkar alltså falla i god jord bland östhammarsborna. Däremot verkar man inte LIKA söker på att sommargästerna ska ha kommunal rösträtt

Det är tungt idag för som kommuner som tillexempel Norrtälje och Östhammar, tycker Rigmor Stenmark, att bekosta vård och omsorg för alla semesterfirare som kommer och bor under ett par månader under sommaren. Hon säger att vi måste inse att människor lever ett rörligt liv idag och i motionen som hon lämnar till regeringen ingår även ett förslag om kommunal rösträtt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".