Ny jourmottagning

1:48 min

De som bor i Gottsunda får vänta längre än andra på att få ett läkarbesök på vårdcentralen.
Men i dag startar vårdcentralen i Gottsunda en jourmottagning. Idén är att det ska ge en bättre tillgänglighet. Vad tror du om den nya jourmottagningen? kommentera här!

Mikael Fryklund jobbar som sjuksköterska på den nya jourmottagningen:
– Jag tror det kommer att fungera bra eftersom det finns en efterfrågan. Jämfört med i dag kommer man att få hjälp snabbare, säger han.

Vårdcentralen i Gottsunda har problem med tillgänglighet. Av de som ringer får var tredje person inget svar alls samma dag. Var tredje patient får vänta längre än en vecka på att få träffa en läkare vid Gottsunda vårdcentral.
Det är den sämsta tillgängligheten i hela Uppsala län.

Men nu ska vårdcentralen försöka bli bättre - genom att det i dag startar en jourmottagning. Där jobbar en sjuksköterska som tar emot patienter - och en läkare sitter vägg i vägg för de som behöver det. Nu ska Gottsundaborna - i alla fall de som hänvisas till jourmottagningen - få snabb hjälp säger Febe Zetterlund som är vårdcentralens chef:
– Tanken är att öka tillgängligheten. Har man ont i öronen eller till exempel är förkyld så ska man veta att det är till Gottsunda vårdcentral man ska gå.