Inga spår efter man eller skåpbil

1:46 min

Uppsalapolisen har fortfarande inte fått fatt i den man som ska ha försökt locka in barn i sin skåpbil utanför Fyrishovs sport- och badanläggning i Uppsala i förra veckan. Många oroliga föräldrar har hört av sig till Uppsala musikklasser där barnen är elever.

På Fyrishov har personalen satt upp anslag som ber besökare vara uppmärksamma, det berättar Ulrika Bergqvist som är försäljningschef på Fyrishov.

– Ja, vi som jobbar här är naturligtvis vaksamma och vi har tagit upp det i alla personalgrupper. Vi ber också våra besökare att vara vaksamma och naturligtvis alla träningsgrupper med föräldrar och barn som tränar här dagligdags, säger Ulrika Bergqvist, försäljningschef på Fyrishov.

Mannen som försökte locka in barn i sin skåpbil stod parkerad utanför Fyrishovs huvudingång. Barnen som träffade honom är elever på Uppsala musikklasser, som har sin verksamhet i gamla lärarseminariet inte långt därifrån.

Det var inget barn som följde med mannen, men många oroliga föräldrar har hört av sig efter att skolan gått ut med information. Det säger skolans rektor Annie Åberg.

– Vi har gått ut med information till föräldrarna och vi har på skolan tagit hand om de frågor som uppstått och pratat med barnen, säger Annie Åberg.

Hur har ni pratat med barnen om det här?

– Vi har pratat om att barnen gärna ska gå tillsammans till skolan, att man ska vara uppmärksam och hålla sig på skolans område och att det finns rastvakter ute att prata med.

Annie Åberg tror att barn från andra skolor också kan ha träffat på mannen med skåpbilen, men Uppsalapolisen har inte fått in några sådan tips och letar fortfarande efter mannen, säger presstalesmannen Christer Nordström.

– Våra patruller känner till det här och i deras tjänst ingår att kontrollera fordon som ser ut på det här sättet och framför allt vilka som sitter i dem.