Idrottsledare dömd för misshandel

I dag dömdes den uppländske idrottsledare som har stått åtalad för att ha misshandlat och kränkt sin dåvarande flickvän under lång tid. Mannen dömdes för ringa misshandel och ofredande till villkorlig dom och 80 dagsböter à 200 kronor.

Under en solsemester på Mallorca berättar kvinnan att hon blev kallad otrevliga saker som hora och billig slampa ett stort antal gånger. Det är upprinnelsen till det som hände på flygresan hem.

Då så slog idrottsledaren kvinnan med sin armbåge mot kvinnans huvud och bröst. Efter en och en halv timmes terror, som kvinnan kallar det, byter hon plats i flygplanet med hjälp av kabinpersonalen.

Idrottsledaren dömdes i dag för misshandeln på flygplanet. Domstolen bedömer det som en ringa misshandel.

Men han döms också för att under ett års tid ha skickat kränkande SMS och mejl till kvinnan, där idrottsledaren kallat henne för hora och mycket annat. För det döms idrottsledaren för ofredande.

Straffet blev en villkorlig dom och dagsböter på totalt 16 000 kronor.

I två fall där åklagaren hävdade att kvinnan har blivit misshandlad anser domstolen att det inte finns tillräckliga bevis för det.

Klubben som den uppländske idrottsledaren jobbar för har tidigare gett honom sitt stöd men idag har klubben ännu inte gett någon kommentar.