Rättegång för bilbedrägerier

En liga från Bålsta anklagas för att ha lurat till sig 165 000 kronor genom att ingå en rad bilaffärer med påhittade bilar och genom att begära förskott inbetalade på sina konton.
Det handlar om fyra män från Bålsta och Bro som enligt åklagaren gjort sig skyldiga till en lång rad bedrägerier. Dom ska ha satt ut annonser i TV4:s text-tv där dom bjudit ut olika påhittade bilar i bra prislägen till försäljning. Och efter att kontakt etablerats med potentiella köpare så har de nu åtalade männen begärt att ett förskott betalas in på bankkonton som tillhörde någon av dem. Ofta har förskottet satts till 10.000 kr, i ett par fall till 20.000 kr. På det här sättet har enligt åtalet 20 personer blivit lurade att betala pengar för köp av bilar som aldrig funnits, och totalt ska dom fyra männen ha lurat till sig 165 000 kr. Rättegången mot männen inleds idag och beräknas ta minst fem dagar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".