Pastorns advokat vädjade till rätten

Intresset från media var fortfarande stort när Knutbymålet togs upp i hovrätten. Däremot var intresset från allmänheten rätt lamt när Svea hovrätt slog upp dörrarna imorse.

Barnflickan, Sara Svensson, såg från början samlad ut, men allt eftersom fick hon ett alltmer plågat uttryck i ansiktet och stundtals grät hon.

Några meter från henne satt pastorn Helge Fossmo och, liksom tidigare, antecknade och lyssnade noggrant till vad som sades.

Kammaråklagare Elin Blank visade idag obduktionsbilder på Helge Fossmos första fru Helene som hittades död i badkaret. Åklagaren vill övertyga hovrätten om att Helenes död inte var en olyckshändelse utan ett mord.

Barnflickans advokat Christer Söderberg höll ett kort yttrande i rätten där han bland annat höll fast vid att barnflickan bör dömas till vård även i den här instansen och inte fängelse.

- Sara Svensson har under förundersökning och polisförhör och dessvärre även i tingsrätten behandlats som ett offer snarare än en gärningsman. Att Helge Fossmo behandlats på motsatt sätt är väl också uppenbart, sa pastorns advokat Ola Nordström som vädjade till rätten att barnflickan inte längre skulle betraktas som ett offer.

- Man ska tänka på att hon varit fullt kapabel att skjuta två personer, sa han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".