Elever på S:t Iliansskolan i Enköping. Foto: Cathrin Reth/SR
Enköping

Förskolor in i skolor

"Jag tycker det kommit nya spännande förslag"
1:32 min

Nu är skollokalutredningen i Enköping klar och rad nya förslag till förändringar presenteras - bland annat att i Munksundsområdet och Enöglaområdet flytta in förskolor i skolorna.  Vad tycker du om idén att flytta in förskolor i befintliga skolor? Kommentera här!

Göran Hedström skolchef för kommunens förskolor och grundskolor.
– Jag tycker det kommit nya spännande förslag på förändringar som vi nu ska titta på och göra beräkningar på. Bland annat att man flyttar in förskolor i befintliga skolbyggnader och gör S:t Illiansskolan och Västerledsskolan till 4 till 9 skolor, säger skolchefen Göran Hedström.

Det var i våras när beslutet att lägga ned St Illiansskolan mötte stort motstånd som skolnämnden beslutade att låta göra en mer omfattande skollokalutredning. Nu är utredningen klar och i rapporten slås fast att lokalkostnaderna är för stora både på kort och lång sikt. Att slå låta förskolor flytta in i skolor är bara ett av flera förslag i rapporten.

Utredaren föreslår också att Korsängsskolans och Bergvretenskolans upptagningsområden ändras, att delar av Västerledsskolans säljs och att förslaget att lägga ned St Illianskolan står också kvar. Men vad som blir verklighet av förslagen är inte klart.
– Nu är förslaget ute på remiss, föräldraråd och andra organisationer har möjlighet att tycka om det här. Sedan ska skolnämnden fatta beslut den 15 december.

Det här är snabba bud med kommunens mått mätt. Varför är det så bråttom?
– Ja, vi har ju lagt upp den här planen därför att om något ska kunna göras till hösten 2012 så måste det finnas ett beslut i december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".