Foto Tina Hallén/SR
Bålsta

Medpro bemöter kritik

"Man kan inte bara betala räkningar utan att ta reda på vad det är"
1:10 min

Chefen för företaget Medpro som driver verksamheten vid Bålsta vårdcentral, Hans Wittrup, svarar nu på kritiken som framkommit. Kritiken gällde bla obetalade räkningar på sammanlagt 425 000 kronor.

Medpros VD Hans Wittrup vill inte svara på våra frågor i radio, utan hänvisar till ett mail som han skickat till sina anställda på Vårdcentralen i Bålsta. Där skriver han att anledningen till de obetalade räkningarna är att "man kan inte bara betala räkningar utan att ta reda på vad det är, är det något vi har beställt, har vi fått det levererat och så vidare" Det har varit segt att få rätt information".

Han skriver att de har upplevt oordning i Landstingets redovisning av intäkter och utgifter inom verksamheten före Medpro tog över. Bland annat påstår han att en komplett bokföring för året innan Medpros övertagande saknas. Bo Strömquist är chefscontroller på primärvården som ansvarade för ekonomin då vårdcentralen var i landstingets regi:
– Vi har inte upplevt några särskilda trassligheter kring Bålstas ekonomi, nej.

Han kommenterar även att Hans Wittrup vill ha ut bokföringen
- Vi har givit den.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".