Området där skottlossningen inträffade är avspärrat. Foto: Klara Klintbo Skilje / SR

Skottdrama i Boländerna

Polisen: ”Vi har ingen misstänkt”
1:51 min

Ingen har än så länge gripits misstänkt för förmiddagens skottlossning i industriområdet i Uppsala, då en man som är känd av polisen sedan tidigare träffades av ett skott i magen och skadades allvarligt. Men pådraget har under dagen varit stort.

Det var inuti en verkstad i ett industriområde här mitt i Boländerna i Uppsala som som en man i förmiddags blev skjuten i magen.

Industriområdet som ligger mittemot Granngården och Bolandcity på Stångjärnsgatan har spärrats av och det har under dagen varit ett stort pådrag här från såväl polis som media.

Pikébussar och polishelikopter har cirkulerat och polisen har fortlöpande genomfört förhör med vittnen, tagit registreringsnummer på bilar i området och gjort en omfattande teknisk undersökning på platsen.

Utöver arbetet på brottsplatsen har man enligt Christer Nordström på Uppsalapolisen gjort en rad husrannsakningar.

– Ja vi har besökt flera adresser men det har inte givit någonting, säger han.

Var har ni gjort husrannsakan?

– Jag kan inte gå in på några detaljer men det följer naturligt vid den här typen av brott att vi besöker olika adresser och kontrollerar vad som finns där.

Vad är det för verksamhet i den här lokalen där han sköts?

– Det är en bilverkstad där man lagar bilar men också tvättar bilar.

Var det några andra i lokalen som riskerade att träffas eftersom det var flera skott kom avlossades?

– Det är inte klarlagt i nuläget. Just nu pågår det en omfattande teknisk undersökning och vi har ett stort antal förhör som pågår så det där är något vi får återkomma om senare.

Vad kan du säga om hur det här har gått till?

– Det får vi också avvakta med eftersom vi befinner oss i ett så tidigt skede, vi har ingen misstänkt eller misstänkta, utan det återstår mycket arbete innan vi vet exakt vad som inträffade i den här verkstadslokalen, säger Christer Nordström.

Vid 20-tiden på fredagskvällen hade polisen fortfarande inget nytt att berätta om utredningen kring skottlossningen.

– Vi jobbar för fullt med detta under kvällen och natten, i morgon kommer vi eventuellt att ha mer saker att berätta, säger Christer Nordström.

Polisen söker för fullt efter en mörkgrön Saab som två gärningsmän, enligt vittnesuppgifter, ska ha lämnat brottsplatsen i.

Den skottskadade mannen vårdas på Akademiska sjukhuset och hans tillstånd är allvarligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".