Foto: Lars Pehrson/SvD/SCANPIX
hockeyallsvenskan

Nära för Almtuna

"Ännu en hedersam förlust"
2:46 min

Serieledaren Örebro tuffar på i toppen av allsvenskan efter en knapp seger med 2-3 mot Almtuna. Uppsalalaget hade mer av spelet under matchen men gästande Örebro fick in de poänggivande målen.

Almtuna börjar långsamt resa sig spelmässigt, även om poängen än så länge inte ramlar in i den takt som laget skulle vilja. Mot Örebro ramlade två baklängesmål in inom åtta minuter och med tanke på gästernas starka defensiv såg det mörkt ut.

Almtuna jobbade sig dock tillbaka in i matchen. Tyvärr bara till 2-2 fyra minuter in i tredje rent målmässigt, då det inte visade sig räcka, men framförallt spelmässigt. Trots åtta spelare på skadelistan visade man prov på härlig offensiv hockey mot serieledarna.

Almtunas tränare, Johan Silfwerplatz, var inte alltför nedstämd efter matchen, slutresultatet 2-3 till trots, då han menade att det inte är mot ett lag som Örebro som Almtuna förväntas hitta sitt spel på riktigt. Visst hade man poäng inom räckhåll, men Silfwerplatz har en mer långsiktig plan för laget. En plan som faktiskt kan räcka till slutspel, det nuvarande tabelläget till trots.

Målskyttar Almtuna: 23:04 1-2 Niklas Anger, 44:53 2-2 Jan Öberg.

Johan Nohrén
sport.uppland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".