Området där skottlossningen inträffade är avspärrat. Foto: Klara Klintbo Skilje/SR

Anhållna för mordförsök

"Dom båda männen förnekar brott"
1:27 min

Två unga män har anhållits, misstänkta för mordförsöket på en 35-årig man i Boländerna i Uppsala i går. De två männen, 19 och 21 år gamla, greps redan i går eftermiddag. Männen, som är kända av polisen sedan tidigare, nekar till brott.

Polisen kunde på grund av utredningen inte gå ut med de uppgifterna på fredagen, berättar Christer Nordström, presstalesperson på Uppsalapolisen.

De greps på en adress i Uppsala, ett gripande som inte var helt oproblematiskt.

– En av dem försvann från platsen men kunde snabbt spåras upp av en polishund. De blev senare anhållna, misstänkta för försök till mord. Båda nekar till brott, säger Christer Nordström.

Det var i går förmiddag som larmet gick om skottlossning i industriområdet Boländerna i Uppsala. När polis och ambulans kom fram hittades en 35-årig man träffad i magen. Han fördes till Akademiska sjukhuset med allvarliga skador. Mannens tillstånd i dag så pass stabilt att polisen snart hoppas på att kunna förhöra honom.

De två männen som nu sitter anhållna är sen tidigare kända av polisen.

– De förekommer bland annat när det gäller stölder, rån och våldsbrott, säger Christer Nordström.

Både de misstänkta gärningsmännen och den skjutna är kända av er sedan tidigare. Kan det här röra sig om en uppgörelse i den kriminella världen?

– Det är oklart. De fortsatta förhören ska förhoppningsvis ge svar på de frågor vi har anledning att ställa till de här herrarna.

Igår genomförde polisens tekniker en undersökning av brottsplatsen och flera värdefulla spår har säkrats. Den bil som efterlystes igår har polisen inte hittat. Och där hoppas man på tips från allmänheten.

– Det är mycket angeläget att vi anträffar det här fordonet, med tanke på att vittnen ska ha sett två män lämna platsen i en grön Saab 9000.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".