Området där skottlossningen inträffade är avspärrat. Foto: Klara Klintbo Skilje / SR

Begärs häktade för mordförsök

"De har dömts flera gånger tidigare"
1:10 min

Åklagaren har begärt att de två unga männen, som suttit anhållna misstänkta för att ha skjutit en 35-årig man i Boländerna i Uppsala i fredags ska häktas på sannolika skäl misstänkta för försök till mord.

Åklagaren har begärt att de två unga män som suttit anhållna misstänkta för att ha skjutit en 35-årig man i Boländerna i Uppsala i fredags, ska häktas på sannolika skäl misstänkta för mordförsök. Männen är 19 och 21 år. De har suttit anhållna sedan i fredags eftermiddag och är sedan tidigare kända av polisen.

19-åringen har bland annat dömts till fängelse och ungdomsvård för tre fall av grov misshandel Han ska bland annat ha tagit styrpgrepp på en jämnårig och därefter dunkat dennes huvud i ett järnstaket.

21-åringen har också dömts till både ungdomsvård och fängelse för sexuellt utnyttjande av barn, skadegörelse och skyddande av brottsling. Han har också åtalats och friats för rån men domen har överklagats till hovrätten.

I en dom från 2007 förekommer både männen och där beskrivs de som kompisar.

Nu misstänks de alltså ha avlossat flera skott mot en 35-årig man i Boländerna i Uppsala i fredags. De anhölls på fredagen och har förhörts av polisen i helgen.

Och i dag har åklagaren Tomas Bälter Nordenman begärt att de ska häktas på sannolika skäl misstänkta för mordförsök.

Enligt åklagaren finns det risk att männen försvårar utredningen och fortsätter med brottslig verksamhet om de släpps på fri fot och åklagaren önskar hålla förhandlingar imorgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".