Kronparken öppnar avdelning igen

Det svänger inom äldrevården i Uppsala. Efter att man just genomfört den kritiserade utflyttningen av gamla och lagt ner omvårdnadsavdelningar på Kronparken så planerar kommunen nu att återigen ÖPPNA en avdelning där. Christer Öhrnell är uppdragschef inom äldreomsorgen, med ansvar för planeringen:

 Knappt har man hunnit tömma alla platserna  på Kronparken och placerat om personalen förrän man nu vänder på flyttkarusellen och planerar för att öppna en avdelning för 20 gamla på Kronparken igen. Den här gången blir det ett korttidsboende - för enligt planerna så ska avdelningen bara finnas kvar till augusti nästa år. Enligt Christer Öhrnell, som ansvarar för planeringen av äldreomsorg i Uppsala, är orsaken till återöppnandet bl a att det nu finns så många gamla som vårdats färdigt på sjukhus, men inte klarar sej hemma. Och medan de ligger kvar på sjukhus i väntan på en omvårdnadsplats, så måste kommunen betala dyrt för dem.  Dessutom är det ingen bra omvårdnad. I mitten på oktober ska äldrenämnden fatta beslut om Kronparkens korttidsboende ska öppna igen, men redan nu har arbetet påbörjats. Tommy Olsson, Kommunal och Susanne Eriksson, undersköterska, är kritiska. Reporter Ulla.deverdier@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista