Nej till 60 nya studentbostäder

Chockerande ointresse för bostadsbristen. Ja det tycker Uppsala Studentkår att Miljö- och hälsoskyddsnämnden visar när de i sitt remisssvar säger nej till byggandet av 60 nya studentbostäder i Fålhagen i Uppsala.

Innan byggnadsnämnden beslutar om att bygga något så ska en rad olika instanser ha sagt sitt. Miljö och hälsoskyddsnämnden är en av dom. Trots den skriande bostadsbristen så är man negativa till förslaget om ett fyravåningshus med 60 lägenheter i fålhagen, eftersom den bredvidliggande parken skulle kunna komma att uppfattas som privat område.

Det är inte första gången som miljö- och hälsoskyddsnämnden retar upp studentkåren genom att sätta käppar i hjulet för planerade studentbostäder.

När nämnden möttes förra gången så blev det tummen ner för ett annat föreslaget bygge på 250 studentbostäder, den gången vid Flogstamasten i Uppsala. För mycket buller från omkringliggande vägar, ansåg nämnden. Men inte värre än att det går att åtgärda, tyckte studentkåren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".