Kamphundar sprider skräck

Kamphundar har vid flera tillfällen hetsats mot gungor utanför Stenhagens öppna förskola i Uppsala. Något som gjort att föräldrar inte längre vågar ta sina barn till lekplatsen.
Gungorna utanför öppna förskolan i Stenhagen fick bytas ut för en månad sedan eftersom de gamla var helt sönderbitna och redan kan man se att de nya fått bitar botslitna. Orsaken är att flera personer använder lekplatsen för att träna sina hundar, så kallade kamphundar, genom att vira upp gungorna högt upp och hetsa hundarna att hoppa och bita sig fast i dem. Och många föräldrar undviker nu lekplatsenen. Vad händer om det sitter ett barn i en gunga och en hund kommer lös frågar man sig. Roger Zetterberg, hundförare på Uppsalpolisen, säger att de också fått andra tips om att kamphundar hetsas i Stehagen och att de varit ute och spanat men inte hittat något. Han menar att föräldrarans oro kan vara befogad, även om nästan alla sådana här hundar är ofarliga.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".