Flera motioner om förbud mot djursex

Nu höjs rösterna från riksdagshåll om att förbjuda sexuella övergrepp på djur.

Inför kommande riksdagsår har sju motioner lagts om ett förbjud mot djursex och djupronografi. Redan i vintras berättade Upplandsnytt om att det inte finns ett uttryckligt förbud mot att ha sex med sina husdjur.

Många turer har gått kring förbudet mot djursex. Efter att Front i P3 och Sveriges Radio Uppland tog upp frågan i januari så har olika veterinärorganisationer gått ut och krävt en lagändring.

För i nuläget är det INTE förbjudet att ha sex med sitt husdjur. Det är bara förbjudet om det går att bevisa att det handlar om djurplågeri.

Nu inför kommande riksdagsår så har sju motioner lagts där man vill förbjuda djursex och djurpornografi - motionerna kommer från alla håll i riksdagen.

Socialdemokraten Hans Hoff är en av dem som har skrivit en motion.  Den som uppmärksammade Hans Hoff om det här problemen var 15-åriga Linnea Karlsson. I höstas mailbombade hon honom och andra i riksdan för att få till en lagändring.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".