160 anställda måste lämna Pfizer

160 anställda på läkemedelsjätten Pfizer i Uppsala kommer att få lämna företaget.

Det står klart sen förhandlingarna med facket avslutades i förra veckan. Och på sikt kommer hela verksamheten i Uppsala att avvecklas.

Redan i början av maj flaggade Pfizer för satsningar i Helsingborg, Strängnäs och Stockholm - samt nerskärningar i Uppsala. Förhandlingarna som pågått sen dess blev klara i slutet av förra veckan. Nu kommer planerna på en sprutfabrik i Fyrislund att gå om intet, och fabriken i Boländerna kommer att säljas.

Kvar i Uppsala blir bara den fabrik som tillverkar medicin mot tarmsjukdomar - men den kommer att få ny ägare. Under de närmaste dagarna kommer runt 160 anställda att få besked om att de måste lämna företaget. Ett 60-tal av dessa kommer att få avtalspension. Dom övriga 100 erbjuds individuella lösningar. Många kan till exempel få börja jobba i Stockholm i stället. Och SIF-ordföranden Kristina Nord är trots allt nöjd med uppgörelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".