Ulleråkerskolan försenad - igen

Bygget av Ulleråkersskolan i Uppsala blir ytterligare försenat. Upplandsnytt har tidigare rapporterat om problemen med förseningar vid skolbygget.

Första november skulle det egentligen vara klart, men nu blir det ännu senare. Christer Eklind är projektledare vid Fastighetskontoret i Uppsala.
- Ulleråkerskolan blir klar i December i år. Den öppnar vid nästa terminsstart, säger han.

Hela historien med den försenade Ulleråkersskolan sträcker sig flera år tillbaka. 2001 var inte kommun och landsting överens om priset på marken där skolan skulle byggas. Efter ett års förhandlingar kunde man konstatera att det äntligen skulle börja byggas på platsen.

Efter att det tidigare i år visat sig att skolan inte ens skulle fyllas till hälften vid skolstarten i augusti, så kom det kritik mot att skolan överhuvudtaget byggts.

Sen blev det klart att eleverna som väl skulle börja på skolan, i början av terminen skulle vara tvungna att gå i tillfälliga lokaler eftersm skolbygget var försenat till första september.

Skatteverket hade erbjudit kommunen att de skulle kolla upp företagen som var inblandade i bygget av skolan, kommunen tackade nej. Flera företag gick i konkurs och skolan blev ännu mer försenad, till första november, vilket ledde till att föräldrar till eleverna började bli lite sura.

Nu har det försenats ytterligare en månad, och skolan startar först nästa termin.

Kontakta reportern
alexander.gagliano@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".