Svea Hovrätt synade Knutbyvillans badrum

Idag var hovrättens ledamöter på plats i pastorns före detta villa för att ta del ev en rekonstruktion i badrummet där frun Helene dog.

Experterna är oeniga om hur pastorn Helge Fossmos första fru Helene dog. Föll hon i badkaret och fick de skallskador hon hade i huvudet när hon dog eller hade någon åsamkat henne  skallfrakturen?

På plats idag tillsammans med hovrätten var åklagarna, pastorns advokat Ola Nordtsröm, experter och förutom Radio Uppland bara tre andra medier. 

Att vara på plats ger en möjlighet för hovrätten att själv bilda sig en uppfattning om hur det har gått till vilket kan vara viktigt eftersom till exempel bilder aldrig kan visa allting.

Till skillnad från förra gången man höll syn i villan i Knutby då de som var närvarande kunde gå runt hur som helst i huset var man idag noga med att påpeka vilka restriktioner som gällde innan dörren till huset öppnades.

Inne i villan var också en handfull församlingsmedlemmar.

Inne i badrummet försökte professor Olle Nilsson visa med hjälp av en figurant hur det omöjligt kan ha varit ett fall som orsakade frakturen i Helens huvud.

Men professor Olle Nilssons teori om att Helene inte kan ha dött av ett fall i badkaret är något som inte övertygar pastorns adokat Ola Nordtsröm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".