Stöldliga angriper äldre

Uppsalapolisen varnar nu för bedragare som specialiserats sig på att ge sig på äldre i deras hem. Tjuvarna utger sig för att vilja hjälpa dom gamla men väl inne i lägenheten stjäl de smycken och pengar.
Aina, som är 90 år och bor i Uppsala, hade varit ute och handlat, när det vid porten till henns hus dök upp en kvinna som erbjöd henne hjälp upp i hissen. Aina som har rullator tog tacksamt emot hjälpen, men väl uppe bad kvinnan att få följa med in i i lägenheten och låna ett papper. Väl inne i lägenheten började hon uppträda märkligt. Ur en platskasse tog hon upp stora tyger som hon visade upp. Senare visade det sig att medan Aina uppehållits i köket hade en annan medbrottling smygit sig in i lägenheten å letat rätt på alla värdeföremål. Enligt polisen har Uppsala län hittills varit förskonat från såna här åldringsbrott men ett liknade fall nyligen i Uppsala gör att man fruktar att det är en liga i farten. Tjuvar som specialiserat sig på att ge sig på gamla och handikappade i deras hem.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".