Snorkelprojekt ska hjälpa föräldrar hjälpa barn

I Enköping startar nu ett projekt som ska hjälpa föräldrar att ta hand om sina barn om de blir deprimerade. Kursen ges också till eleverna själva och elevvårdspersonal.

- Vi på barnpsyk försöker naturligtvis hjälpa så många som möjligt med depression och ångest. Men vi räcker inte till alla, säger Maria Torsner.

Därför startar nu projektet där föräldrar, eleverna själva och elevvårdspersonal på skolorna ska kunna få mer information.

- Det är ofta svårt att förstå varför ett barn är deprimerat. Framför allt är det svårt för föräldrarna att veta hur de ska bemöta sina barn. Kanske ställer man inga krav alls, och då drar sig barnet undan än mer, säger Maria Torsner.

- Det är alltid bra att försöka prata. Och ibland kan man dra ner lite på kraven från skolan eller så, inte sluta helt, men kanske diskutera med skolan om saker man kan göra i lite lättare form i stället, säger Therese Winqvist, psykolog.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".