Flera års väntan på trafikärenden i Uppsala

Man ska ha haft gott tålamod om man har ansökt om att få sänka hastigheten på vägar där det är 50 km/h till 30 km/h inom Uppsla kommun. Vissa ärenden har väntat på att behandlas i flera år. 

Just nu ligger det 47 ansökningar om hastighetsbegräsningar till 30km/h på gatu- och trafikkontorets skrivbord. Nästan en trejdedel av ärendena rör förskolor och skolor, ställen där barn rör sig dagligen. Och på frågan varför det har tagit sådan tid med den här typen av ärenden svarar ordföranden i gatu- och trafiknämnden Hilde Klasson att det idag inte finns någon  heltäckande policy för hur man ska behndla så kallade 30- ärenden.

Och saknaden av en samlad strategi har försvårat arbetet berättar trafikingenjör Krister Åkerlund. 

Enligt Hilde Klasson är en heltäckande policy för 30-ärenden på gång. Frågan ska tas upp på ett sammanträde i oktober. Hon hoppas på att man tar ett beslut så att man kan börja jobba med de ärenden som nu ligger och väntar för hon förstår att föräldrar är oroliga för sina barn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".