Taxiförare utan kaffe efter bombhot

Taxichaufförernas uppehållsrum på Arlanda stängs nu nattetid. Det här efter att den så kallade taxiremouten, där chaufförerna håller till i väntan på kunder, har utsatts för bombhot.

Företaget EuroPark, som sköter verksamheten på taxiremouten, har beslutat att stänga delar av anläggningen på nattetid. Owe Andersson, som är platschef på EuroPark, säger att man tar hoten på allvar.

- Vi ser väldigt allvarligt på det. Man vet aldrig vad som kan hända. Vi kan definitivt inte nonchalera det.

Det var i måndags som hotet kom mot taxiremouten på Arlanda. Remouten är alltså den anläggning där taxiförarna ska anmäla sig innan de åker ut till de olika flygterminalerna för att hämta upp taxikunder. På remouten finns en reception, en kafeteria och ett uppehållsrum. En anonym person, som sade sig vara taxichaufför, ringde till länsstyrelsen  och framförde hotet. Länsstyrelsen kontaktade då EuroPark som i sin tur hörde av sig till polisen och luftfartsverket. Det är alltså oklart vem som ligger bakom hotet.  Men platschefen Owe Andersson misstänker att det hänger ihop med nya och tuffare krav som företaget från och med första november kommer att ställa på samtliga taxiförare på Arlanda.

- Dels begär vi att de ska ha papper från Skattemyndigheten att de inte har några skatteskulder, de ska kunna redovisa lönsamhet i taxiföretaget och ha korrekta prisinformationer.

Polis och vakter håller nu ett extra öga på anläggningen och uppehållsrummet vid taxiremouten är tillsvidare stängt på nätterna. Något som gör nattjobbet lite svårare för taxichaufförerna.

- Om jag tänker på mina kollegor som kör på natten. Det är jättetråkigt. Man behöver komma in och ta en fika. Ibland kan man få vänta en och en halv timme på en körning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".