Långt till bussen efter stenkastning

Nu är det klart vilka linjeomläggningar som kan komma att drabba stadsdelarna Bergsbrunna, Sävja och Gottsunda i Uppsala nu på måndag.

- Samtliga turer kommer att gå enligt tidtabell,  men vi kommer att dra om vissa linjer. Det är resande som åker på kvällstid i Sävja och Bergsbrunna som drabbas. Delvis lite i Gottsunda också, på Orkestervägen och Musikvägen.

Jan Burström är driftchef på Gamla Uppsalabuss. Efter stenkastning mot bussarna har chaufförerna sagt att de inte vill köra vissa turer. Men omläggningen nu är ingen permanent lösning på problemet, utan ett sätt att uppmärksamma vad chaufförer och resenärer utsätts för.

Det är bussarna 5, 20 och 65 till Bergsbrunna och Sävja som linjeomläggningen kommer att beröra. För boende i Bergsbrunna blir det krångligt om man vill åka hem efter sju på kvällen. Då får man hoppa av i Vilan eller Nåntuna, och sedan gå en bit. För de som bor allra längst bort i Bergsbrunna och Sävja, kan det betyda en promenad på en kvart, tjugo minuter.

I Östra Gottsunda kommer boende som vanligtvis hoppar av längs Musikvägen eller Orkestervägen att drabbas. För där kommer bussarna 1, 8 och nattbussen 67 att istället redan svänga in vid Gottsunda centrum. Då får man hoppa av där eller längs Hugo Alfvéns väg istället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".