Västertorg utryms efter bankomatsprängning

Under lördagen spärrade polisen av en bit av Granitvägen efter en bankomatsprängning natten innan. Sprängarna fick inte med sig pengar, men lämnade efter sig sprängmedel som polisens bombgrupp från Stockholm fick ta hand om.

Det var inte aktuellt att evakuera folk, men affärerna vid torget fick utrymmas och polisen spärrade av ett större område kring torget.

- Jag vaknade kvart över tre av en himla smäll, berättar Inger Eriksson som bor intill. Min första tanke var faktiskt att det här måste vara en explosion.

Sprängningen gav inte några pengar, men en del av sprängmedlet låg alltså kvar i automaten. Polisens bombexperter från Stockholm kallades till Västertorg för att ta hand om sprängmedlet som fanns kvar, och det var då som torget utrymdes.

- Jag blev orolig och trodde att det var något inne i affären, säger Eva Andersson som fick lämna affären utan sina fikabullar. Lite skakad blir man ju. Samtidigt var det skönt att det inte var ett rån. Nu var det ju inga människor som var i fara. 

Det var kvart över tre inatt som bankomaten sprängdes. Ingen har ännu gripits för sprängningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".