Nya turer för Karlsromacken

På grund av att Uppsala kommun skickade i väg ett brev för sent måste en rättslig process som pågått i snart fyra år tas om från början. Jan Fors som ägde Pumpmacken på Karlsogatan ser ingen ende på sin kamp.

- Skulle jag ha lämnat in någonting till kommunen försent så hade väl de avslagit de också. Det är stötande det som skett.

För Jan Fors väntar nu nya omgångar kring macken han ägde. Vi har flera gånger i Upplandsnytt berättat om turerna kring macken på Karlsrogatan. År 2000 upptäckte Jan Fors ett bensinläckage och stora föroreningar i marken under macken. Efter det  driver han flera mål mot bensinbolagen Pump och OK Q8. Med hjälp av Uppsala Kommun har han krävt att bensinbolagen ska stå för saneringen av den förorenade marken under hans mack. I våras var så frågan uppe i miljööverdomstolen. Där kunde det långdragna målet fått sitt slut. Men när kommunen skulle skicka in avgörande handlingar kom de in försent. Kommunen skyller på postgången, men det godtas inte som ursäkt av domstolen. Theo Kotsinas är den som handlagt ärendet på Uppsala Kommun.

- I det här fallet skickade vi två dagar innan med A-post. Det skulle varit framme inom 24 timmar.

- Är det inte lite genant för kommunen att man lämnade in en handling försent?

- Jo, men jag vill ändå hävda att vi inte lämnade in försent.

Just nu sitter Theo Kotsinas och skriver på ett nytt föreläggande där Uppsala Kommun kräver att OK Q8 sanerar marken under Jan Fors gamla mack. Om inte bolaget går med på det börjar hela den rättsliga processen om igen i tingsrätten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista