Enköpingspolitiker byter parti

En av folkpartiets två kommunfullmäktigeledamöter i Enköping, Heikki Tiitinen, hoppar av partiet och går över till kristdemokraterna.
Folkpartiet i Enköping har under en längre tid slitits av svåra interna motsättningar mellan två olika fraktioner och partiets två ledamöter i Enköpings kommunfullmäktige har i flera viktiga omröstningar valt helt olika linje. Både när det gäller skattesänkning och utförsäljning av kommunala lägenheter har Heikki Tiitinen följt dom övriga borgerliga partierna, till skillnad från partiets andra falang. I går hade partiet årsmöte, och i verksamhetsberättelsen fick Heikki Tiitinen kritik för att inte ha följt partiets linje. Men själv menar han att det är han som följt det som partiet utlovade i valrörelsen. Heikki Tiitinen kommer fram till valet att vara s k politisk vilde i fullmäktige. Men i praktiken ser han ut att företräda kristdemokraterna; han har redan hunnit gå med i kristdemokratiska partiet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista