Fiasko för ''Outlet Village''

Trots att Arlandastads så kallade Outlet Village funnits i snart 2,5 år, så står mer än 30 procent av butiksytorna fortfarande tomma. Nu kritiseras affärscentrets ledning.
Flera företag har den senaste tiden flytt området och andra förhandlar om att säga upp sina kontrakt. Satsningen är på väg att bli en rejäl förlustaffär och många av butiksägarna känner sig lurade. Lågprisbyn, som kostat nästan 200 miljoner kronor att bygga, ser drygt två år efter öppnandet ut som en spökstad med tomma skyltfönster och väldigt lite folk. När tidningen Dagens Handel nyligen rankade Storstockhoms köpcentrum hamnade Arlanda Outlet Village på 33:e plats - näst sist. Och flera butiksägare som Upplandsnytt pratat med känner sig lurade och svikna av de som driver centret, den brittiska investeraren OCI och svenska bolaget Arlanda Outlet Village. Claes Engsnär hade tidigare en golfbutik i outlet-byn. Han säger till Upplandsnytt att ledningen för Arlanda Outlet Village inte har kompetensen för att driva ett affärscentrum av det slaget. Peter Tamzer, vd för Arlanda Outlet Village, vill inte kommentera kritiken från gamla hyresgäster. Han har istället siktet inställt på ett helt nytt koncept för affärscentret, som ska stå klart vintern 2003. Nu ska det istället bli möbler och heminredning, och 25000 kvadratmeter ska byggas till dom befintliga 10000 till en kostnad av cirka 360 miljoner kronor. Peter Tamzer vill heller inte kommentera vad som då kommer att hända med de butiker som idag har verksamhet i centret.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista