Skuld för äldreomsorgen väntas skrivas av

Långa köer, ständiga flyttkaruseller och arbetsmiljöproblem för personalen. Ja, äldreomsorgen i Uppsala brottas med stora svårigheter. Men nu får äldreomsorgen en välkommen lättnad. Kommunstyrelsen kommer att skriva av stora delar av en gammal skuld som produktionsnämnden för äldreomsorg dragits med.

Majoriteten i kommunledningen - socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet - ska i morgon, fredag, presentera en förändring i Uppsala kommuns budget för 2005. Det handlar dels om hur mycket nya statliga pengar kommunen får i och med den budget som Bosse Ringholm presenterade för drygt en månad sedan - och hur man ska använda dem.

Och enligt vad Upplandsnytt erfar så kommer kommunledningen då också att avslöja att man skriver av stora delar av den skuld på 53 miljoner kronor, som produktionsnämnden för äldreomsorg är skyldig kommunstyrelsen. Skulden är egentligen ett underskott från år 2003, och härstammar delvis från den tid när kommundelsnämnderna stod för utförandet av äldreomsorgen.

Det här kan ses som en rättvisefråga mellan skolbarn och gamla - eftersom 80 procent av grundskolans gamla underskott redan har skrivits av.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".