Storbrand vid pizzeria

Det brinner just nu för fullt i Pizzeria Medelhavet vid Liljefors torg i Uppsala. Larmet kom strax efter klockan fyra och brandkåren jobbar med att släcka elden. Pizzeriaägaren har tidigare i veckan hotats, huruvida hoten har något samband med branen är oklart.

Branden vid Pizzerian är omfattande och verkar ha startat i restaurangdelen. Enligt vakthavande befäl på Uppsalapolisen Jan Sjöquist kan man i nuläget inte se någon naturlig förklaring till branden, utan misstänker att den kan vara anlagd.

En person har förts till sjukhus, enligt uppgift ska det vara pizzeriaägaren själv. Hans tillstånd var på tisdagskvällen ännu okänt.

Det har under en längre tid varit oroligt i Gränbyområdet med uppgörelser och bråk mellan olika gäng unga. Jan Sjöquist på Uppsalapolisen säger att personer ur de här grupperingarna har hotat pizzeriaägaren. Huruvida hoten och branden har något samband vet man ännu inte.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".