Brandbomb kan ha använts vid pizzeriabrand

Mycket tyder på att det var en brandbomb som orsakade den häftiga brand som totalförstörde en pizzeria på Liljeforstorg i Gränby i Uppsala igår.

Vad som ligger bakom mordbranden och hoten mot pizzeriaägaren är fortfarande oklart.

Den tekniska undersökningen av brandplatsen avslutades tidigare i eftermiddag.

Vid branden igår totalförstördes pizzeran - och en kiosk och en frisörsalong intill fick omfattande skador.

Den 17-åring som sitter anhållen för mordbranden är misstänkt för att även ha hotat pizzeriaägaren - men polisen är idag mycket förtegen om vad det är för hot som ägaren utsatts för.

När han polisanmälde hotet ska han ha blivit hotad igen och 17-åringen är därför även misstänkt för övergrepp i rättssak.

17-åringen ingår i ett gäng ungdomar i Gränby som misstänks för flera brott. Han själv dömdes för snart ett år sedan för misshandel.

Flera av de här ungdomarna har varit på pizzerian, enligt polisen, men det är inte klarlagt om det är fler inblandade i hoten eller i planeringen av mordbranden.

Men trots att det inte längre enbart handlar om interna uppgörelser bland unga i Uppsala som är kriminella - så har risken att råka illa ut - för tex boende eller de som befinner sig i Gränby - inte blivit större än tidigare, säger Christer Nordström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista