Mycket bråk på Liljefors torg

Mordbranden på Liljeforstorg i Uppsala i tisdags föregicks av en mängd bråk på torget.

Den senaste månaden har polisen i Uppsala gjort 12 olika ingripanden på torget - innan pizzerian totalförstördes vid mordbranden.

I fredags avvisades ett 20-tal ungdomar efter att ha bråkat på torget vid sju-tiden på kvällen - några timmar senare är det ett gäng där igen och skränar.

På lördagen är det bråk utanför pizzerian - uppemot 25 unga finns på torget - 10 av dem identifieras. På söndagen är det stökigt på torget igen.

Men från att ha bråkat med varandra - så ändras attityden natten mot måndag. De unga på torget vänder sig mot pizzerian. Första gången stenkastning sker håller fönstren - men en timme senare utsätts pizzerian igen. Dagen därpå brinner restaurangen ner i den anlagda mordbranden.

Igårkväll kände sig ägaren återigen hotad. 10 ungdomar kom till torget och den nedbrunna pizzerian. Alla visiterades innan de tvingades lämna torget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".