Branddrabbad fastighets öde osäkert

Det är än så länge inte bestämt vad som kommer att hända med pizzerian på Liljefors torg i Uppsala som totalförstördes vid en brand i tisdags.

Fastigheten som restaurang Medlehavet ligger i ägs av AP-fastigheter, och deras regionchef Bo Falk säger till Upplandsnytt att man än så länge inte bestämt sig för om byggnaden ska rivas eller byggas upp. Det avgörs bland annat efter att AP-Fastigheter talat med sitt försäkringsbolag.

I Upplandsnytt har vi tidigare berättat att den tyska matvarukedjan Lidl är på väg att köpa fastigheten. De har skrivit under alla papper, men än så länge har de inte tillträtt byggnaden, utan det är fortfarande AP Fastigheter som har ansvaret.

Det har talats om att Lidl eventuellt kommer att riva byggnaden vid torget. Men enligt Bo Falk vid AP-Fastigheter spelar Lidls planer ingen som helst roll eftersom det fortafarnde är AP-Fastigheter som har ansvaret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".